DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
9. 9.
Koruzni kruh1
Trdo kuhana jajce3
Češnjev paradižnik
Domač ledeni čaj
Nektarina
Porova kremna juha1,7
Mesno zelenjavna rižota1
Zelena solata s paradižnikom12
Torek  
10. 9.
Mešani rženi kruh1 EKO
Piščančja salama
Sveža kumara/sadje
100% jabolčni sok iz kmetije
Pečen piščanec1(pšenica) IK
Mlinci1,3
Zeljna solata s krompirjem12 EKO
Lubenica
Sreda  
11. 9.  
Pirin kruh1
Tunina pašteta4  
Sveža paprika/sadje
Sadni čaj z limono
Boranija z govejim mesom1(pšenica)
Domača pita1(pšenica) 7,3
100% sadni sok razredčen z vodo
Četrtek
12. 9.
Ovseni kruh1 EKO
Rezina sira7 IK
Korenček/sadje
Planinski čaj z medom in limono
Fižolova juha1
Slivovi cmoki1,7,3,sled.6,8,11
Mešana čežana
Petek
13. 9.
Sezamova štručka1,7,11
Čaj/mleko7 ŠM
Breskev
Čufti v paradižnikovi omaki1,3
Pire krompir7
Grozdje

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 507 obiskov, današnjih obiskov 1)