DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 12. 6. | Graham kruh1(pšenica) Kokošja pašteta7,6,sled.3 Sveža paprika/sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Korenčkova juha3,9 Mleta pečenka1(pšenica),3,7 Riž z grahom Mešana zelena solata12 |
Torek 13. 6. | Pirin zdrob1(pšenica),7 Biga1(pšenica),7 Nektarina | Zelenjavna enolončnica z žličniki1(pšenica),3 Pirina bombetka1(pira) EKO Biskvit s sadjem1(pšenica),7,3 Naravna limonada |
Sreda 14. 6. | Koruzni kruh1(pšenica) Topljeni sir7 Češnjev paradižnik/jagode IK Sadni čaj z limono | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Panirani oslič4,1,3 Krompirjeva solata s porom EKO |
Četrtek 15. 6. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Sir7 Šunka Sveža kumarica/sadje Naravni sok | Piščančji zrezki v gobovi omaki1(pšenica)) Kuskus z zelenjavo1(pšenica) Sestavljena solata s krompirjem12EKO Lubenica EKO |
Petek 16. 6. | Mlečni rogljiček(pšenica),7 EKO Sadni jogurt7 EKO Sadje | Cvetačna juha z grisini1(pšenica),7 Domača pica1(pšenica),7 100% naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih