DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 29. 5. | Sirova štručka1(pšenica),7 Domač smuti Suho sadje | Polnozrnati špageti1(pšenica),3 EKO Bolonjska omaka1(pšenica) Sirni posip7 Solata s fižolom12 100% sok razredčen z vodo |
Torek 30. 5. | Mešani kruh1(pšenica, rž) Aljaževa salama Rezina sira7 IK Češnjev paradižnik/hruška Jabolčni sok iz kmetije | Kostna juha s ribano kašo1(pšenica),3,9 Pečen losos4 Krompir v kosih EKO Popečeni šparglji IK Rdeča pesa12 |
Sreda 31. 5. | Koruzni kruh1(pšenica) Domač sirni namaz z drobnjakom7 IK Češnje Sadni čaj z medom | Gobova enolončnica s krompirjem in ajdovo kašo1(pšenica),7 Rženi kruh1(pšenica, rž) Zdrobovo pecivo1(pšenica),7,3 100% naravi sok razredčen z vodo |
Četrtek 1. 6. | Ovseni kruh1oves,(pšenica) EKO Kokošja pašteta7,sled.3,6 Sveža paprika/sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Puranji zrezki v smetanovi omaki1(pšenica),7 Dušen riž z zelenjavo Zelena solata s koruzo12 EKO Limonada |
Petek 2. 6. | Burek1(pšenica),7,3,sled.8,6,11 Ego jogurt7IK Jagode EKO | Šolski bograč1(pšenica) Pirina žemljica1 (pira) EKO Solatni krožnik 100% naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih