DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 3. 4. | Ovseni kosmiči s koščki sadja1,sled.8,11,7 Mleko7 Banana | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Pečena piščančja krila Mlinci1(pšenica),3 Dušena sladko zelje1(pšenica) |
Torek 4. 4. | Rženi kruh1(rž, pšenica) Zelenjavno ribja pašteta4 Svež korenček /sadje Planinski čaj z medom in limono | Goveji zrezki v gobovi omaki1(pšenica) Ajdova kaša s korenčkom Mešana solata s fižolom12 Jagode |
Sreda 5. 4. | Makovka1(pšenica),7 Navadno mleko7 EKO Hruška | Porova juha s kruhovimi kockami1(pšenica),7 Rižev narastek7,3 Kompot/čežana |
Četrtek 6. 4. | Črni kruh1(pšenica) Maslo7 in med Sadni čaj z medom Jabolka | Svinjski medaljončki v gorčični omaki1(pšenica),10 Graham široki rezanci1(pšenica) Sestavljena solata12 Naravni sok razredčen z vodo |
Petek 7. 4. | Orehova potička1(pšenica),7,3,8(orehi) Kakav7 Pomaranča in čokoladno jajce7 | Prežganka1(pšenica),3 Panirani oslič1(pšenica),3 Krompirjeva solata s porom12 Sadje |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih