DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 5. 12. | Šolska pica1(pšenica),7 EKO Naravni sadni sok Jabolko IK | Tunina omaka1(pšenica),4 Polnozrnati špageti1(pšenica),3 Sirni posip7 Rdeča pesa12 Naravni sadni 100% sok |
Torek 6. 12. | Mlečni parkelj1(pšenica),7,3 Čokoladno mleko7 Suho sadje Oreščki8(lešniki, orehi) ŠSZ | Ričet1(ješprenj) Mešani kruh1(pšenica ,rž) EKO Mlečna rezina1,7,3 Naravni sadni 100% sok |
Sreda 7. 12. | Mešani kruh1(pšenica ,rž) Piščančja pašteta7,sled.3,6 Kisle kumarice12/Mandarina Naravni sadni sok | Čevapčiči Džuveč riž Kitajsko zelje v solati12 EKO Domača limonada |
Četrtek 8. 12. | Mlečni kruh1,7 Tekoči navadni jogurt7 IK Banana | Čebulna bržola z gov.mesom1(pšenica) IK Pirina žemljica1(pira)EKO Sadni smoothi s smetano7 |
Petek 9. 12. | Bombetka s semeni1 Topljeni sir7 IK Naravni sadni sok Jabolko IK /Korenček ŠSZ | Zelenjavna enolončnica s stročnicami1(pšenica) Palačinke z marmelado1(pšenica),7,3 Naravni sadni 100% sok |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih