DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 19.9. | Sezomova pletenka1(pšenica)3,7,11 Navadni tekoči jogurt7IK Slive ŠSZ | Špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7 Sezonska zelena solata12 Grozdje |
Torek 20.9. | Štručka s šunko in sirom1(pšenica),7 100% naravni sok Jabolko IK | Štajerska kisla juha1(pšenica),3 Pirina bombetka1(pšenica, pira) EKO Sadno rešeto1(pšenica),7,3,sled.6,8 Limonada |
Sreda 21.9. | Ovseni kruh1(pšenica,oves) EKO Tunina pašteta4 Kumarica 100% naravni sok | Mleta pečenka1(pšenica),3 Testeninska solata z zelenjavo1(pšenica),3,7 Sadje |
Četrtek 22.9. | Kajzerica1(pšenica) Topljeni sir IK Češnjev paradižnik ŠSZ 100% naravni sok | Goveji golaž EKO1(pšenica) Ovsena žemljica1(pšenica, oves) Sadna solata |
Petek 23.9. | Krof z marmelado1(pšenica),7,3 Mleko7 IK Nektarina | Puranji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica),7 Koruzni njoki1(pšenica),3,12,sled.7,6,8,11 Zelena solata s krompirjem12 EKO |
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih