DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | mesni burek1(pšenica) planinski čaj z medom hruška viljamovka | puranji zrezek v vrtnarski omaki1(pšenica) špinačni široki rezanci1(pšenica)9,3 mešana sezonska solata12 |
Torek | ajdov kruh z orehi1(pšenica),8 sir7 sveža paprika sadni čaj z medom in limono | ječmenova juha s korenčkom in krompirjem1(ječmen) polnozrnati jabolčno-skutni zavitek1(pšenica),3,7 sadni sok |
Sreda | sendvič s salamo, sirom in kumarico1(pšenica),7 sadni sok suhi jabolčni krhlji12 | segedin golaž1 pire krompir7 puding7 |
Četrtek | polnozrnati francoski rogljiček1(pšenica),3,7 mleko7 bio jabolko iz EU šolske sheme | pečena bedra mlinci1(pšenica),3 sezonska solata12 sadni sok |
Petek | žemlja1(pšenica) sadni jogurt7 suhe marelice | ocvrt file osliča1(pšenica),3,4 dušen riž z grahom in korenčkom rdeča pesa v solati12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih