DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 9. 12. | Koruzni kosmiči1, sled.6, 7 Mleko1 IK Banana | Zeljne krpice1(pšenica),3 IK Sezonska solata12 100% naravni sok |
Torek 10. 12. | Pirin kruh1(pira) Kokošja pašteta7 Zelena paprika ŠSZ /sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Korenčkova juha9,3 Pečenica Krompir v kosih s peteršiljem Dušeno kislo zelje1(pšenica) |
Sreda 11. 12. | Navihanček1(pšenica),7,3,sled.8,6,11 Šipkov čaj z medom/ mleko ŠM Jabolko IK | Prosena cvetačna juha1(pšenica),7 Skutino pecivo1(pšenica),3,7 IK Mešana čežana |
Četrtek 12. 12. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Poli salama in sir7 List solate/sadje ŠSZ Sadni čaj z limono | Svinjski zrezki v omaki1(pšenica) Zdrobovi žličniki1(pšenica) Solata coleslaw3,7,10 adje |
Petek 13. 12. | Ovseni kruh1(oves) Maslo7/ med Kakav7 IK Mandarina | Mleta pečenka1(pšenica),3 IK Kuskus z zelenjavno prikuho1(pšenica) Zelena solata12 Limona |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih