DAN  MALICAKOSILO
Ponedeljek
2. 12.
Šolska pica1,7 EKO
Sadni čaj z medom
Sadje
Kasarete z mesom in zelenjavo1,3
Zeljna solata s krompirjem12IK
Mlečna rezina1(pšenica),7,3.6
100% naravni sadni sok
Torek  
3. 12.
Bombetka s semeni1
Topljeni sir7
Sadni sok
Korenček ŠSZ/jabolko
Čufti s papriko v paradižnikovi omaki1
Pire krompir7 EKO
Sadje
Limonada
Sreda  
4. 12.  
Mlečni zdrob1,7 IK
Kakavov posip
Sadje
Česnova juha s krutoni1,7
Paniran oslič1,3,4
Ječmenova solata z zelenjavo in sirom12,7EKO
Četrtek  
5. 12.
Mešani kruh1(pšenica, rž) EKO
Kuhan pršut
Kislo zelje/ sadje EKO
Zeliščni čaj z medom
Goveji golaž1(pšenica) EKO
Koruzna polenta
Solata s korenčkom12
Petek  
6. 12.
Mlečni parkelj1(pšenica),3,7
Čokoladno mleko7
Mandarina/oreščki8
Zimska enolončnica1(pšenica)
Sočni biskvit s smetano1(pšenica),3,7
Naravni sadni 100% sok

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je jedilnici ves čas na razpolago pitna voda, čaj in sadje

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)