DANMALICAKOSILO               
Ponedeljek   17.6.Orehova potička1(pšenica),7,3,8(orehi)
Mleko7IK
Banana
Puranji paprikaš1(pšenica) IK
Testenine1,3
Zelena solata z redkvico12
Lubenica EKO
Torek   18.6.Črni pšenični kruh1(pšenica)
Maslo7 in džem
Sadni čaj z limono
Sadje IK
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9
Domača pica1,7
100% naravni sok
Sreda   19.6.  Sezamova štručka1(pšenica),11
Domači jogurt7  IK
Sadje
Goveji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica) EKO
Njoki1(pšenica),3,sled.6,8,11,7
Zeljna solata s fižolom12 EKO
Grozdje
Četrtek   20.6.Rženov kruh1(pšenica, rž)EKO
Tunina pašteta4
Češnjev paradižnik/sadje IK
Zeliščni čaj z medom in limono
Korenčkova juha3,9
Rižev narastek s sadjem7,3
100% naravni sok
Petek   21.6.Polnozrnati kruh1(pšenica)
Kuhan pršut
Kisle kumarice12/sadje
100% naravni sok
Prežganka1,3
Pečen losos4
Koruzna polenta s slanino
Zelena solata s paradižnikom12 EKO
Ponedeljek   24.6.Žemljica1
Šunka in sir7
Kumarice12
Pingo sok  
Ob koncu šolskega
leta    
TOČEN SLADOLED
Za vse!
Ješprenova enolončnica s piščancem in zelenjavo1(ješprenj) IK
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Sadna rezina1,7,8    

*lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost, EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme, Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.     Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)