DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 20. 5. | Sezamova štručka1,11 Mleko7 Banana | Kostna juha z zakuho1,3,9 IK Marelični cmoki1,3,7,sled.6,8,11 Sadna čežana | |
Torek 21. 5. | Mešani rženi kruh1 EKO Domač mesno zelenjavni namaz3,12 Sveža paprika/sadje ŠSZ Naravni sadni sok | DEGUSTACIJA za 4.A in 4.B | Čufti v paradižnikovi omaki1IK Pire krompir7 Zelena solata s koruzo12 EKO |
Sreda 22. 5. | Ovseni kruh1 EKO Suha salama Skutin namaz7 List solate/jabolko Zeliščni čaj z limono in medom | Krompirjev golaž1(pšenica) Hrenovka IK Mešani kruh1(pšenica, rž) EKO Sadje melona | |
Četrtek 23. 5. | Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3 Sadni čaj/Hruška Mleko7 ŠM | Korenčkova juha3,9 EKO Svinjska pečenka z naravno omako1 Mlinci1(pšenica),3 Zeljna solata s krompirjem12 | |
Petek 24. 5. | Ajdov kruh z orehi Rezina sira IK Sveži korenček/sadje ŠSZ Sok iz kmetije IK | Cvetačna juha s kruhovimi kockami1,7 Paniran oslič1,3,4 Ješprenova riževa solata z zelenjavo1,12 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih