DANMALICAKOSILO
Ponedeljek
1. 4.
Velikonočni ponedeljek                             
Torek  
2. 4.
Predlagal: POŠ Dolič 3.r
Sirni/mesni  burek1(pšenica),7,3,sled.6,8,11
Sadni sok
Hruška
Goveji zrezki v gobovi omaki1(pšenica)
Koruzni njoki1,3,12,sled.7,11,8,6
Zelena  solata s fižolom12 EKO
Ananas
Sreda  
3. 4.  
Črni pšenični kruh1(pšenica) EKO
Maslo7 in med
Sadni čaj z medom/mleko7 ŠM
Jabolko
Fižolova juha z zvezdicami1(pšenica),3
Carski praženec1,7,3 IK
Mešana čežana
Četrtek  
4. 4.
Predlagal: POŠ Dolič 1.-2.r
Ovseni kruh1(pšenica, rž) EKO
Domač tunin namaz3,4
Sveži korenček /jagode ŠSZ
Planinski čaj z medom in limono
Korenčkova juha z jajčko1(pšenica),3 IK
Pečena piščanec IK
Mlinci1(pšenica),3
Dušena sladko zelje1(pšenica)
Petek  
5. 4.
Mlečna biga1(pšenica),7,3
Domač Smoothi
Pomaranča
Predlagal: 3.A
Zelenjavna juha
Domača pica
100% naravni sok

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)