DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 23. 10. | Sezamova pletenka1(pšenica),7,3, Kakav IK Banana | Cvetačna juha1(pšenica),7 Lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7 IK Rdeča pesa12 |
Torek 24. 10. | Koruzni kruh 1(pšenica) EKO Kokošja paštetasled.7,3 Zelena paprika/sadje ŠSZ Sadni čaj z medom | Segedin golaž1(pšenica) Krompirjev pire7 IK Čokoladni puding z orehi1(pšenica),7,8(orehi) |
Sreda 25. 10. | Skutin žepek1(pšenica),7,3 Sadni čaj/Mleko7 ŠM Jabolko | Pašta fižol1(pšenica),3 Jabolčni zavitek1(pšenica),3,7 IK Naravni sok razredčen z vodo |
Četrtek 26. 10. | Polnozrnata štručka1(pšenica) Piščančja salama List zelene solate ŠSZ/sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Goveji zrezki v naravni omaki1(pšenica)EKO Kruhova rulada1(pšenica), 7,3, Zelenjavna priloga Zelena solata EKO |
Petek 27. 10. | Ovsen kruh1(pšenica ,oves) EKO K. smetana7, marmelada Planinski čaj z medom in limono Mandarina | Prežganka1(pšenica),3 Pečen oslič v koruzni skorjici4 Dušen riž z zelenjavo Kitajsko zelje s fižolom12 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih