DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 5. 6. | Mešani kruh1(pšenica, rž) Tunin namaz4,7 Češnjev paradižnik SŠZ/sadje Sadni čaj z limono | Kostna juha z ribano kašo1(pšenica),3,9 IK Mesna rižota iz treh žit1(ječmen, pira) Zelena solata s koruzo12 |
Torek 6. 6. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi) Rezina sira7 IK Sveži korenček/sadje 100% naravni sok | Čufti v paradižnikovi omaki1(pšenica) IK Pire krompir7 EKO Sladoled7 Lubenica EKO |
Sreda 7. 6. | Koruzni kosmiči1,sled.8 Mleko7 IK Banana | Pisane testenine1(pšenica),3 Milanska omaka1(pšenica) Sirni posip7 Paradižnikova solata12 EKO |
Četrtek 8. 6. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Kisla smetana7 IK Piščančja salama Sveža paprika/sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Korenčkova juha3,9 Svinjska pečenka IK Mlinci1(pšenica),3 Sladko zelje v omaki1(pšenica) EKO |
Petek 9. 6. | Pirin kruh1(pšenica, pira) Čokoladni namaz8(lešniki),7,sled.8,6 Mleko7 IK Češnje ŠSZ | Spomladanska juha z ovsenimi kosmiči1(oves) Carski praženec1(pšenica),3,7 Mešani kompot |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih