DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
10. 4.
Velikonočni ponedeljek
Torek  
11. 4.
Pirin mlečni zdrob1(pšenica),7IK
Kakavov posip
Banana
Koruzni vaflji
Korenčkova juha3,9
Skutini/orehovi štruklji1(pšenica),7,3,8(orehi)
Mešana čežana
Sreda  
12. 4.  
Sezamova štručka1(pšenica),7,11
Navadni jogurt iz kmetije7 IK
Jagode
Enolončnica s stročnicami in pišč. mesom1(pšenica)
Skutno borovničev zavitek1(pšenica),7,3
100% sadni sok razredčen z vodo
Četrtek  
13. 4.
Ovseni  kruh EKO
Kuhan pršut
Sir IK
List zelene solate
Sadni čaj z medom  
Goveja juha z zakuho1(pšenica),3
Krompirjeva omaka s kumaricami1(pšenica)
Kuhana junetina IK
Melona
Petek  
14. 4.
Buhtelj z marmelado1(pšenica),3,7
Mleko7 IK
Jabolko
Fižolova juha1(pšenica)
Lazanja1(pšenica),3,7
Zelena solata s paradižnikom12 EKO
Sobota
15. 4.
Žemljica1(pšenica)
Sirni namaz7 in salama
Kisla kumarica12
Naravni sok
 

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                      

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 415 obiskov, današnjih obiskov 1)