DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 10. 4. | Velikonočni ponedeljek | |
Torek 11. 4. | Pirin mlečni zdrob1(pšenica),7IK Kakavov posip Banana Koruzni vaflji | Korenčkova juha3,9 Skutini/orehovi štruklji1(pšenica),7,3,8(orehi) Mešana čežana |
Sreda 12. 4. | Sezamova štručka1(pšenica),7,11 Navadni jogurt iz kmetije7 IK Jagode | Enolončnica s stročnicami in pišč. mesom1(pšenica) Skutno borovničev zavitek1(pšenica),7,3 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 13. 4. | Ovseni kruh EKO Kuhan pršut Sir IK List zelene solate Sadni čaj z medom | Goveja juha z zakuho1(pšenica),3 Krompirjeva omaka s kumaricami1(pšenica) Kuhana junetina IK Melona |
Petek 14. 4. | Buhtelj z marmelado1(pšenica),3,7 Mleko7 IK Jabolko | Fižolova juha1(pšenica) Lazanja1(pšenica),3,7 Zelena solata s paradižnikom12 EKO |
Sobota 15. 4. | Žemljica1(pšenica) Sirni namaz7 in salama Kisla kumarica12 Naravni sok |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih