DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 27. 3. | Koruzni kruh1(pšenica) Sirni namaz7IK Sveža paprika / jabolko IK Zeliščni čaj z limono | Gobova juha z ajdovo kaša1(pšenica),7 Pečen losos4 Koruzna polenta Mešana solata s fižolom12 |
Torek 28. 3. | Mešani kruh1(pšenica) Kokošja pašteta Argeta7,11,sled.3 Kisle kumarice / suho sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Piščančja obara z žličniki1(pšenica),3 Jabolčna pita1(pšenica),7,3 IK Sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 29. 3. | Polnozrnat francoski rogljiček1(pšenica),7,3 Kakav7IK Mandarina | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica) EKO Pire krompir7 Melona |
Četrtek 30. 3. | Ovseni kruh1(pšenica) EKO Kisla smetana7 IK Suha salama Sadni čaj z medom Jabolko IK | Korenčkova juha9,3 EKO Svinjska pečenka z naravno omako1(pšenica) Kuskus z zelenjavno prilogo1(pšenica) Kitajsko zelje s krompirjem12 |
Petek 31. 3. | Sirni burek1(pšenica),7,3,sled.8,11,6 LCA jogurt7 IK Hruška | Česnova juha s kruhovim kockami1(pšenica),7 Rižev narastek7,3 Mešani kompot IK |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih