DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 20. 3. | Hot-dog štručka1(pšenica) Hrenovka Gorčica10 / suhe marelice Sadni čaj z medom | Sirova juha z grisini1(pšenica),7 Kasarete s šunko in jajčko1(pšenica),3 Mehka solata s paradižnikom12 |
Torek 21. 3. | Orehov rogljiček1(pšenica),3,,8,7 Mleko7 Jabolko | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica),3 Pire krompir7 Skuta s podloženim sadjem7 |
Sreda 22. 3. | Mlečni kruh1(pšenica),7 Bio kefir z okusom7 Banana | Fižolova juha z zvezdicami1(pšenica),3 Rižev narastek7,3 Jagodni kompot |
Četrtek 23. 3. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Domač tunin namaz4,7 Kislo zelje /jabolko Zeliščni čaj z limono in medom | Puranji trakci v smetanovi omaki1(pšenica),7 Koruzni njoki1,3,12,sled.11,6,7,8 Zelena solata s korenčkom12 100% naravni sok razredčen z vodo |
Petek 24. 3. | Ajdov kruh1(pšenica) Rezina sira7 Olive / mandarine EKO Sadni čaj z limono | Šolski bograč (junetina)1(pšenica) Pirina žemljica1(pira) Sadna solata s smetano7 |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih