DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 27. 2. | Ajdov kruh Smetanov namaz7IK Paprika ŠSZ /jabolko Sadni sok razredčen z vodo | Pečena piščančja bedra Mlinci1(pšenica),3 Zelena solata s fižolom12 100% sadni sok razredčen z vodo |
Torek 28. 2. | Polbeli kruh1 Tunin pašteta4 Kisle kumare /hruška Sadni sok razredčen z vodo | Krompirjeva enolončnica z govejo hrenovko1 IK Jabolčna pita1(pšenica),3,7 100% naravni sok razredčen z vodo |
Sreda 1. 3. | Koruzni kosmičisled.1,6,8 Jogurt EKO Banana | Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo Mešani kruh1(pšenica) Rogljiček1(pšenica),7,3 Limonada |
Četrtek 2. 3. | Polnozrnati kruh1 Grofovska salama in sir7 List zelene solate/ jabolko Sadni sok razredčen z vodo | Mesna omaka z zelenjavo1(pšenica) Kuskus z zelenjavo Rdeča pesa12 100% naravni sok razredčen z vodo |
Petek 3. 3. | Buhtelj z marmelado1,3,7 Mleko IK Mandarina | NI KOSILA |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih