DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
6. 2.
Štručka s sirom in šunko1(pšenica),7
Sadni sok razredčen z vodo
Mandarina
Piščančji paprikaš1(pšenica)
Polnozrnati njoki1,3,12,sled.11,6,7,8
Pisana solata s krompirjem12
Torek  
7. 2.
Graham kruh1
Nutella 6,7,8
Mleko7 IK
Jabolko
Bolonjska  omaka1               
Polnozrnati  špageti1(pšenica),3
Sirni posip7
Kitajsko zelje s krompirjem 12
Sreda  
8. 2.  
Prešernov dan
Četrtek  
9. 2.
Polnozrnata bombetka1(pšenica)
Kuhan pršut
Zelena paprika ŠSZ  /hruška
Sadni sok   razredčen z vodo  
Pečena postrv v koruzni skorjici 4
Testeninska solata s paradižnikom, papriko, koruzo in porom1,3
Sadni sok razredčen z vodo
Sadje
Petek  
10. 2.
Mlečni rogljiček 1,7,3 
Jogurt7IK                     
Miks oreščkov8   
Prežganka1(pšenica),3
Krompirjevi cmoki s sadjem1,7,3,sled.8,6,11
Mešani kompot (jabolka, jagode)

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                      

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov 1)