DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 9. 1. | Francoski rogljiček1(pšenica),7,3 Mleko7 IK Jabolko | Piščančji paprikaš1(pšenica) Njoki1(pšenica),7,3 Mešana solata12 Limonada |
Torek 10. 1. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Šunka in sir7 Naravni sadni sok Jabolčni krhlji | Mesna omaka z zelenjavo1(pšenica) Dušen riž Sadje kivi 100% sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 11. 1. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Maslo7 in med Mandora Mleko7 IK | Gobova enolončnica (pšenica),7 Mešani kruh1(pšenica, rž) Lešnikova rolada1(pšenica), 7,3 Mešana čežana |
Četrtek 12. 1. | Koruzni kruh1(pšenica) Tunin namaz4,3 Korenček /hruška Naravni sadni sok | Svinjski medaljončki v zelenjavni omaki1(pšenica) Široki pisani rezanci1(pšenica),3 Kitajsko zelje s krompirjem12 EKO |
Petek 13. 1. | Črni kruh1(pšenica) Sirni namaz7 IK Sveža paprika ŠSZ /jabolko Naravni sadni sok | Ričet s prekajenim mesom in zelenjavo1(ječmen) Pirina žemljica1(pšenica, pira) EKO Jogurtov desert1 100% sadni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih