DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 28. 11. | Sirova štručka Mleko IK Hruška | Makaronovo meso Mešana solata z jajčko Naravna limonada |
Torek 29. 11. | Žemlja – sendvič Piščančja salama Sir Korenček ŠSZ / Jabolka IK Jabolčni sok – tetrapak | Goveji zrezki v omaki IK Kruhovi cmoki Zelena solata z koruzo EKO Sadje |
Sreda 30. 11. | Črni kruh EKO Čokoladni namaz Naravni sok razred. z vodo Mandarina | Pašta fižol Ovseni kruh EKO Jogurtovo pecivo s sadjem Naravni sok razredčen z vodo |
Četrtek 1. 12. | Polbeli kruh Domač tunin namaz Zelena paprika / Jabolka Naravni sok razredčen z vodo | Štefani pečenka Kuskus z zelenjave Zeljna solata s krompirjem Naravni sok razredčen z vodo |
Petek 2. 12. | Koruzni kosmiči Navadni /sadni jogurt IK Banana | Bograč IK Pirina žemljica EKO Biskvitna rulada Naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih