DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 5.9. | Žemljica1(pšenica) Aljaževa salama Sir7 Kumarica12 100% naravni sok | Slivovi cmoki1(pšenica),3,7,12 Sadna čežana Sezonsko sadje |
Torek 6.9. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Tunina pašteta4 Češnjev paradižnik 100% naravni sok | Rižota z ajdo kašo in puranjim mesom Mešana solata s paradižnikom12 Sezonsko sadje |
Sreda 7.9. | Makovka 1(pšenica),7 Mleko7 EKO Maline ŠSZ | Stroganov golaž1(pšenica) EKO Kruhovi cmoki1(pšenica),7,3,12 Solata s koruzo |
Četrtek 8.9. | Štručka s hrenovko1(pšenica) Domač jabolčni sok Ringlo | Svinjska pečenka Mlinci 1(pšenica),3 Kitajsko zelje s fižolom12 |
Petek 9.9. | Mlečni kruh1(pšenica),7,3 Skuta s sadjem7 Breskev | Piščančja obara z žličniki1(pšenica),3 Zavitek s skuto in jabolki1(pšenica),3,7 100% naravni sok |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih