DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek   5.9.  Žemljica1(pšenica)
Aljaževa salama
Sir7
Kumarica12
100% naravni sok
Slivovi cmoki1(pšenica),3,7,12
Sadna čežana
Sezonsko sadje
Torek   6.9.Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO
Tunina pašteta4
Češnjev paradižnik
100% naravni sok
Rižota z ajdo kašo in  puranjim mesom
Mešana solata s paradižnikom12
Sezonsko sadje
Sreda   7.9.  Makovka 1(pšenica),7
Mleko7 EKO
Maline ŠSZ
Stroganov golaž1(pšenica) EKO
Kruhovi cmoki1(pšenica),7,3,12
Solata s koruzo
Četrtek   8.9.Štručka s hrenovko1(pšenica)
Domač jabolčni sok
Ringlo
  Svinjska pečenka
Mlinci 1(pšenica),3
Kitajsko zelje s fižolom12
Petek   9.9.Mlečni kruh1(pšenica),7,3
Skuta s sadjem7
Breskev
Piščančja obara z žličniki1(pšenica),3
Zavitek s skuto in jabolki1(pšenica),3,7
100% naravni sok

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 611 obiskov, današnjih obiskov 1)