DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek      
Torek     
Sreda      
Četrtek   1.9.  
Buhtelj z marmelado1(pšenica),3,7
100% naravni sok
Slive
Puranji zrezki v naravni  omaki1(pšenica)
Kuskus z  zelenjavo1(pšenica)
Paradižnikova kumarična solata12EKO  
Petek   2.9.Koruzna žemlja1(pšenica)  
Navadni jogurt7
Breskev
Šolski bograč1(pšenica)
Rženi kruh1(pšenica, rž) EKO
Grozdje

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)