DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 16. 5. | Navihanček gozdni sadež1(pšenica),7,3,sled.11,8,6 Mleko7 Banana | Špageti z BIO bolonjsko omako1(pšenica),3 Sirni posip7 EKO solata s koruzo12 Grozdje |
Torek 17. 5. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Domač mesno zelenjavni namaz7,3,12 Sveža paprika Zeliščni čaj z limono in medom | Zelenjavna juha s proseno kašo1(pšenica) Pečen piščanec Dušen riž z zelenjavno prilogo Zelena solata s paradižnikom12 |
Sreda 18. 5. | Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3 BIO vaniljevo mleko7 Hruške ŠSZ | Krompirjev golaž1(pšenica) Hrenovka Mešani kruh1(pšenica, rž) Jagode s smetano |
Četrtek 19. 5. | BIO ovseni kruh 1(pšenica, oves) Suha salama Kisla smetana7 Sveža rdeča redkvica Zeliščni čaj z limono in medom | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Svinjska pečenka Mlinci1(pšenica),3 Sladko zelje1(pšenica) |
Petek 20. 5. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi) Sirni namaz z zelišči7 Sveži korenček Sadni čaj z limono | Špargljeva juha1(pšenica),7 Ribja domača rolada1(pšenica),3,7,4 Šopska solata z ajdovo kašo12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih