DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | makovka1(pšenica),7 mleko s čokolado7 bio jabolko | korenčkova juha z jajci3 špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),3,7,12,sled.6 mešana solata12 |
Torek | mešani rženi kruh1(pšenica, rž) sirni namaz7 planinski čaj z medom in limono marelica | domača porova juha7 kotlet dušen riž z grahom in korenčkom paradižnikova solata12 |
Sreda | polnozrnata štručka1(pšenica) puranja prsa v ovoju sir7 češnjev paradižnik iz EU šolske sheme 100 % jabolčni sok | goveja juha z zakuho1(pšenica),3 bio junetina krompirjeva omaka1(pšenica) sadni smoothie z banano in gozdnimi sadeži |
Četrtek | hrustljavi misli s pšeničnimi kalčki, polnozrnatimi ovsenimi kosmiči, brusnicami in medom1(pšenica, oves),8 navadni/sadni tekoči jogurt7 banana | bučna juha7 krompirjeva musaka7 zelena solata12 |
Petek | bio ovseni kruh1(pšenica, oves) tunin namaz4,7 sveža paprika sadni čaj z medom | piščančja obara z žličniki1(pšenica),3 sadni cmoki1(pšenica),3,6,sled.7,8,11 sled.,12 kompot |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih