DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | mlečni kruh1(pšenica),7 domači sadni jogurt s kmetije7 jabolko lokalne pridelave | korenčkova juha z jajci3 polnozrnati špageti z bolonjsko omako in s sirnim posipom1(pšenica),3,7 rdeča pesa v solati12 |
Torek | mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Turistična pašteta4 sveža paprika sadni čaj z medom | krompirjev golaž s hrenovko sočno pecivo1(pšenica),3,7,8(orehi) sadni sok |
Sreda | orehov rogljiček1(pšenica),3,7,8(orehi) bio mleko7 jagode iz EU šolske sheme | kurja juha z zakuho1(pšenica),3 pečenka dušen riž z grahom in korenčkom zelena solata12 |
Četrtek | pirin mlečni zdrob1(pira),7 hruška sadno žitna rezina1(pšenica),7,8 | goveji zrezek v omaki*1(pšenica) kruhovi cmoki1(pšenica),3,7,9,sled.6,sled.11, sled.8 stročji fižol s paradižnikom12 sadni sok |
Petek | kajzerica1(pšenica) marmelada maslo7 mleko7 | fižolova juha pečen piščanec mlinci1(pšenica),3 sladko zelje |
*ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih