DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | mešani rženi kruh1(pšenica, rž) čajna pašteta Gavrilović7,sled.6, sled.1(gluten) sveža paprika sadni čaj z medom | piščančji zrezek v smetanovi omaki7 kuskus1(pšenica) sezonska solata12 sadni sok |
Torek | francoski rogljiček s čokolado1(pšenica),3,7,8sled. bela kava7,1(ječmen) jabolko lokalne pridelave | segedin golaž krompir v kosih sladoled7 |
Sreda | makovka1(pšenica),7 bananin biokefir7 suha jabolka iz EU šolske sheme12 | porova juha7 lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7 mešana solata12 |
Četrtek | ajdov kruh1(pšenica) sir7 korenček sadni čaj z medom | zelenjavna enolončnica s stročnicami skutne palačinke1(pšenica),3,7 sadna čežana |
Petek | koruzna štručka1(pšenica) puranja prsa v ovoju kisle kumarice jagodni sok | zdrobova juha1(pšenica) popečen file osliča4 dušen riž z zelenjavo rdeča pesa v solati12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih