DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | polnozrnati francoski rogljiček z marmelado1(pšenica),3,7 bela kava1(ječmen),7 mandora | špargljeva juha rižota s tremi žiti in puranjim mesom1(ječmen, pira) mešana solata12 |
Torek | polbeli kruh1(pšenica) zelenjavno-mesna enolončnica bio jabolka iz EU šolske sheme | gratinirani piščančji zrezek s sirom7 kuskus1(pšenica) bučke v omaki sezonska solata12 |
Sreda | štručka s šunko in sirom1(pšenica),7 100 % jabolčni sok hruška iz EU šolske sheme | goveji golaž*1(pšenica) polenta1sled.(pšenica) mešana sezonska solata12 sadni sok redčen z vodo |
Četrtek | črni pšenični kruh1(pšenica) ribja pašteta4 sveža paprika sadni čaj z medom | pečenka pražen krompir mešana solata12 pomaranča |
Petek | koruzna žemlja1(pšenica) jogurt s kmetije7 mandora | fižolova juha z domačimi testeninami**1(pšenica),3 zdrobov narastek s sadjem1(pšenica),3,7 sadni sok |
*ekološka vzreja, slovenskega porekla
**ročno izdelane testenine
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih