DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | žemlja1(pšenica) skuta s podloženim sadjem7 mandora iz EU šolske sheme | graham špageti z bolonjsko omako in s sirnim posipom1(pšenica),3,7 zeljna solata12 sadni sok |
Torek | pirin zdrob s čokolado1(pira),7 banana | pečene perutničke popečen krompir s papriko in bučkami sezonska solata12 sadni sok |
Sreda | orehov rogljiček1(pšenica),8(orehi),7 bio vanilijevo mleko7 bio jabolko iz EU šolske sheme | puranji frikase v omaki7 krompirjevi svaljki brez skute1(pšenica),3,6 sled.,7sled.,8sled., 11 sled.,12 mešana solata12 |
Četrtek | ajdov kruh1(ajda) sir7 sveža paprika planinski čaj z medom in limono | zelenjavna mineštra s stročnicami sadni cmoki1(pšenica),3,6 sled.,7,8, 11 sled.,12 kompot |
Petek | črni pšenični kruh1(pšenica) piščančja prsa v ovitku kisle kumarice breskov sok | kokošja juha z zakuho1(pšenica),3 ribji polpeti1(pšenica),3,4 krompirjeva solata12 pomaranča |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih