DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | buhtelj1(pšenica),3,7 kakav7 mandora | korenčkova juha z jajci3 gratinirane testenine z različnimi siri1(pšenica),3,7 sestavljena solata12 |
Torek | kajzerica1(pšenica) topljeni sir7 sadni čaj z medom bio jabolka iz EU šolske sheme | pečenica matevž7 praženo kislo zelje sadni sok |
Sreda | ovseni kruh1(oves) tunin namaz4,7 sveža paprika sadni čaj z medom in limono | junečji zrezek v omaki* kruhova rolada1(pšenica),3,7 mešana solata12 ananas |
Četrtek | sezamova štručka1(pšenica),11 sadni jogurt s kmetije7 banana | ješprenova juha s piščančjim mesom in korenčkom1(ječmen) masleni kolač s sadnim prelivom1(pšenica),3,7 100 % sadni sok |
Petek | mešani rženi kruh1(pšenica, rž) suha salama korenček planinski čaj z medom in limono | šolski bograč sadna kupa s smetano7 |
*lokalna ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih;3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih