DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | sirova štručka1(pšenica),7 planinski čaj z medom in limono suhe marelice12 | zelenjavna juha carski praženec1(pšenica),3,7 sadna čežana |
Torek | makovka1(pšenica) mleko s čokolado7 hruška viljamovka iz EU šolske sheme | domača gobova juha krompirjeva musaka z govedino7 zeljna solata12 |
Sreda | mešani rženi kruh1(pšenica, rž) puranja prsa v ovoju sveža paprika ribezov sok | telečja hrenovka* kremna špinača7 pire krompir7 pomaranča |
Četrtek | mlečni riž7 kakavov posip banana | piščančji paprikaš1(pšenica) polnozrnate testenine1(pšenica),3 sestavljena solata12 jabolčni sok |
Petek | pirin kruh1(pira) Nutella7,8 mleko7 jabolko lokalnega porekla | popečen file lososa4 polenta solata gentila s koruzo12 sadni sok |
*lokalna ekološka vzreja
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih