DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | ||
Torek | krof z marmelado1(pšenica),3,7 bela kava 1(pšenica),7 jabolko lokalne pridelave | domača gobova juha makaronovo meso1(pšenica),3 sestavljena sezonska solata12 |
Sreda | mlečni kruh1(pšenica),7 banin biokefir7 hruška viljamovka | cvetačna juha7 piščančja nabodala z zelenjavo popečen krompir solata ledenka12 |
Četrtek | mešani rženi kruh1(pšenica, rž) puranja prsa v ovitku kisle kumarice planinski čaj z medom in limono | mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko pire krompir7 sadni sok |
Petek | koruzni kruh1(pšenica),8 sir Gauda7 korenček ribezov sok | zelenjavna mineštra s stročnicami ajdovi štruklji z orehi1(pšenica),3,7,8,11 kompot |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih