DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | beli kruh1(pšenica),7 skuta s podloženim sadjem7 jabolko idared | govedina Stroganov1(pšenica),7,10 koruzni njoki1(pšenica),3, 6 sled.,7 sled., 8 sled., 12 mešana solata12 sadni sok |
Torek | pirin kruh1(pira) suha salama korenček sadni čaj z medom | piščančja juha z zakuho1(pšenica),3 pečenka pire krompir s čičeriko7 kisla repa1(pšenica) |
Sreda | makovka1(pšenica),7 vanilijevo bio mleko7 mandarina | korenčkova juha z jajci3 piščančji zrezek v smetanovi omaki7 kuskus1(pšenica) solata ledenka12 |
Četrtek | ovseni kruh1(oves,pšenica) sir7 sveža paprika sadni čaj z medom | fižolova juha carski praženec1(pšenica),3,7 sadna čežana |
Petek | mlečni riž7 kakavov posip banana | prežganka1(pšenica),3 pečen file postrvi s tržaško omako4 krompir z blitvo sestavljena solata12 |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih