DAN | KOSILO | |
Ponedeljek | zelenjavna juha testenine s tunino1(pšenica),3,4 rdeča pesa v solati12 | |
Torek | piščančja juha z zakuho1(pšenica),3 pečenica praženo kislo zelje pire krompir7 sadni sok | |
Sreda | porova juha7 puranji zrezek v omaki1(pšenica) dušen polnozrnati riž s korenčkom in grahom mešana solata12 | |
Četrtek | česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami7 lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7 mehka solata12 | |
Petek | zelenjavna juha s stročnicami carski praženec1(pšenica),3,7 jabolčna čežana |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih