DAN

 

 

 

KOSILO

Ponedeljek

 

 

 

pašta fižol1(pšenica),3

jabolčno-skutni zavitek1(pšenica),7

sadni sok

Torek

 

 

piščančji paprikaš1(pšenica)

njoki1(pšenica),3,7

mešana solata12

pomaranča

 

Sreda

 

 

 

domača gobova juha

dunajski puranji zrezek1(pšenica),3

pražen krompir

mešana solata12

Četrtek

 

 

   

Petek

 

   

 

 

 

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

 

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)