DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | koruzni kosmiči1(ječmen), sled. 5, sled.6, sled. 7, sled.8 tekoči sadni /navadni jogurt7 jagode lokalne pridelave iz EU šolske sheme | piščančji zrezek v smetanovi omaki7 kuskus1(pšenica) mešana solata12 sadni sok |
Torek | rženi kruh1(rž, pšenica) suha salama lahki sir7 kisle kumarice 100 % jabolčni sok | kostna juha z zakuho1(pšenica),3 lazanja z govejim mesom1(pšenica),3,7 mešana solata12 |
Sreda | orehov rogljiček1(pšenica),3,7,8 bio vanilijevo mleko7 nektarine iz EU šolske sheme | bučna juha7 pečenka pražen krompir rdeča pesa v solati12 |
Četrtek | kajzerica1(pšenica) topljeni sir7 korenček sadni čaj z medom in limono | zelenjavna juha s stročnicami ajdovi štruklji z orehi1(pšenica),3,7,8(orehi in drugi oreški),sled.6,sled.11 sadna čežana |
Petek | tradicionalni slovenski zajtrk: domači črni kruh1(pšenica,rž), maslo7, med, mleko s kmetije Gams7, slovensko jabolko izbrane kakovosti malica: mlečni rogljiček, jagodni sok | prežganka1(pšenica),3 postrv po tržaško4 krompir z blitvo7 kitajsko zelje12 |
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih