V okviru interesne dejavnosti Spoznavajmo vrstnike po Evropi so posamezni učenci četrtih in petih razredov sodelovali v eTwinning projektu z naslovom »English Challenge«. 

Znotraj projekta je sodelovalo 17 učiteljev z učenci iz 9 držav. Poleg naše šole so bile vključene še šole iz Grčije, Turčije, Italije, Hrvaške, Ukrajine, Poljske, Jordanije in Romunije.  

Skozi celo šolsko leto so učenci skozi različne aktivnosti spoznavali vrstnike v drugih državah in njihov način življenja. Podajali so svoje ideje, izmenjali novoletna voščila, bili ustvarjalni in se preizkusili v uporabi različnih aplikacij. Sproti so pregledovali prispevke ostalih partnerskih organizacij in se vključili v on-line srečanja. V programu Canva je nastala predstavitev »A day in my life«. V orodju Padlet so zbrani prazniki sodelujočih držav. Mesta partnerskih šol so predstavljena v digitalni knjigi, ki je nastala s pomočjo aplikacije Story Jumper ( “ENGLISH CHALLENGE TRAVEL BOOK” – Read stories online. Create books for kids | StoryJumper) . Ob koncu smo z aplikacijo Zumpad skupaj sestavili pesem z naslovom našega projekta English Challenge, ki je povzela celoletno sodelovanje. 

Povezava do spletne stran projekta >>> KLIK

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)