
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 8. 5. | Žemljica1(pšenica) Salama Sir7 Kisle kumarice12 / sadje Naravni sadni sok | Makaronovo meso EKO 1(pšenica),3 Sirni posip7 Mešana solata z jajčko12,3 Sadje / naravni sok |
Torek 9. 5. | Riževi kosmiči1,sled.8,7 Mleko7IK Banana | Puranji zrezki v vrtnarski omaki1(pšenica) IK Kuskus1(pšenica) Solata s paradižnikom12EKO Melona |
Sreda 10. 5. | Makovka1(pšenica),7 Lca napitek7 IK Jagode ŠSZ | Goveji golaž1(pšenica) EKO Kruhova rolada1(pšenica),3,7 Solata s koruzo in sirom12,7 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 11. 5. | Ovseni kruh1(pšenica, oves)EKO Domač tunin namaz4,7 Češnjev paradižnik /sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 IK Pire krompir7 Hrenovka IK Špinača omaka1(pšenica),7 Sladoled7,sled.8,6 |
Petek 12. 5. | Mlečni kruh1(pšenica),7 Skuta s sadjem7 Sadni čaj z medom /sadje | Zelenjavna juha1(pšenica),9 Skutini/orehovi štruklji1(pšenica),7,3,8,sled.6,11 100% naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih