DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek   24.10.Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Piščančja salama
Kisla smetana7 IK
List zelene solate /Mandarina ŠSZ
Zel. čaj
Goveji zrezki v naravni omaki1(pšenica) IK
Kuskus1(pšenica)
Zelena solata 12
Kaki
Torek   25.10.Mlečni kruh1(pšenica),7
Sadni jogurt7  IK
Hruška
Pohorski lonec1(pšenica) IK
Kruh1
Šp. grmada1,3,7
Naravni sadni sok razredčen z vodo
Sreda   26.10.  Koruzni kruh 1(pšenica)  EKO
Kokošja pašteta
K. kumare12/ jabolko
Sad. čaj
Kostna juha z zakuho
Hamburger (sezamova lepinja, mesni polpet, domača omaka, solata)
Naravni sadni sok razredčen z vodo  
Četrtek   27.10.Francoski rogljiček s čokolado1(pšenica),7,3
Mleko7 IK                
Banana
Bučna juha1.                     
Pražen krompir IK
Panirani pišč . zrezki3,1         
Rdeča pesa12
Petek   28.10.Ml. zdrob1,7
Jabolko  
Testenine z lososom in zelenjavo1(pšenica),3,4 EKO      
Sirni posip7                    
Mešana solata12 EKO
Naravni sadni sok razredčen z vodo

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)