DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
21.2.
Polnozrnati kruh1
Kuhan pršut
Sir7
List zelene solate
Sadni čaj z medom
Piščanec po mehiško1
*Pisane testenine casarecce1,3
Zelena solata s fižolom12
100% naravni sok
Torek  
22.2.  
Čokolino1,7,8
Biga1,7
Hruška viljamovka
Korenčkova juha3,9
Svinjska pečenka
Riž z zelenjavo
Mešana solata s krompirjem12  
Sreda  
23.2.  
Ajdov kruh z orehi1,8
Smetanov namaz7
Sveži korenček
Sadni čaj z medom
Štajerska kisla juha1,3,9
Polnozrnati jabolčni zavitek1,3,7
Čežana
Četrtek  
24.2.  
Polbeli kruh1
Pašteta tuna4
Sveža paprika
Planinski čaj z medom in limono
Goveja juha z zakuho1,3,9
Krompirjeva omaka s hrenom1
Govedina
Pomaranča
Petek  
25.2.
Čokoladni rogljiček1,7,3
Mleko7
Jabolka
Zelenjavna juha1
Domača pica1,7
100% naravni sok  

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 340 obiskov, današnjih obiskov 1)