DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
17. 1.
Mlečni zdrob1(pšenica),7
Biga1(pšenica),7
Jabolka
Česnova juha1(pšenica),7
Tunina omaka z zelenjavo1(pšenica),4
Testenine1(pšenica),3
Sezonska solata12
Torek  
18. 1.  
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Poli salama
Sir7
List zelene solate
Zeliščni čaj
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki1(pšenica),3
Pire krompir7
Sadje
Sreda  
19. 1.  
Koruzni kruh1(pšenica)
Pašteta Argeta
Korenček
Sadni čaj z medom in limono
Zelenjavna enolončnica s proseno kašo1(pšenica)
Carski praženec1(pšenica),7,3
Jabolčni kompot
Četrtek  
20. 1.  
Mesni/sirni burek1(pšenica),7,4,sled 6,8,9
Tekoči jogurt7
Mandarina
Čebulna bržola1(pšenica)
Bela polenta1(pšenica)
Solata s fižolom12
Kivi
Petek  
21. 1.
Makovka1(pšenica),7
Kakav7
Banana
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9
Paniran sir1(pšenica),4,7
Krompirjeva solata12
Limonada

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)