DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
10.1.
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Suha salama
Sir7
Sadni čaj z medom
Jabolčni krhlji
Telečji paprikaš1(pšenica)
Njoki1(pšenica),7,3
Mešana solata12
Sadje
Torek  
11.1.  
Francoski rogljiček s čokolado1(pšenica),7,3
Mleko7
Jabolko  
Porova  juha1(pšenica),7
Pečenka z naravno omako1(pšenica)
Pražen krompir
Mešana solata12
Sreda  
12.1.  
Bio šolska pica1(pšenica),7
Sadni čaj z medom
Mandora
Ješprenjeva juha s piščancem in zelenjavo1(pšenica, ječmen)
Rižev narastek z rozinami7,3
100% sadni sok razredčen z vodo  
Četrtek  
13.1.  
Koruzni kruh1(pšenica)
Domač tunin namaz4,7
Kisle kumare12
Zeliščni čaj z medom in limono
Bolonjska omaka1(pšenica)
Špageti1(pšenica),3
Mešana solata s krompirjem12
Sadje
Petek  
14.1.
Črni kruh1(pšenica)
Sirni namaz7
Sveža paprika
Ribezov sok
Gobova juha1(pšenica),7
Gratinirane palačinke1(pšenica),7,3
Mešana čežana  

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 319 obiskov, današnjih obiskov 1)