DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 26.9. | Mlečni rogljiček1(pšenica),3,7EKO Smuti Sadje ŠSZ | Piščanec po mehiško1(pšenica) Široki rezanci1(pšenica),3 EKO Sezonska solata12 EKO |
Torek 27.9. | Koruzna žemljica1(pšenica) Sir7 Salama Paradižnik 100% naravni sok | Boranja (goveje meso)1(pšenica) IK Kajzerca1(pšenica) Puding1(pšenica),7 |
Sreda 28.9. | Sadno rešeto1(pšenica),7,3 Kefir7 EKO Sadje | Pašta fižol1(pšenica),3 Pirina bombetka1(pšenica, pira) EKO Jogurtovo pecivo s sadjem1(pšenica),7,3 |
Četrtek 29.9. | Mesni burek1(pšenica),3,6,9,sled.7,8,11 100% naravni sok Sadje | Ječmenova enolončnica1(pšenica, ječmen) Črn kruh1(pšenica) Palačinka z marmelado1(pšenica),3,7 Limonada |
Petek 30.9. | Orehova potička1(pšenica),7,3,8(orehi) Navadno mleko7 IK Sadje | Čevapčiči Francoska solata3 Ovseni kruh1(pšenica ,oves) EKO Naravni sok razredčen z vodo |
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih