DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
19.9.  
Mesni/ sirni burek 1(pšenica),7,(3,9, 8,6,11 sled.)
Tekoči sadni/ navadni jogurt7
Slive ŠSZ
Polnozrnati špageti z bolonjsko omako1(pšenica),3
Sirov posip7
Sezonska solata s kalčki6,12
100% sadni sok razredčen z vodo
Torek
20.9.
Ovseni kruh1(oves, pšenica)
Mlečni zeliščni namaz7 IK
Rdeča redkvica
Sadni čaj z medom in limono
Zelenjavna enolončnica1(pšenica),3
Marmorni kolač1(pšenica),3,7
Sadni preliv
Sreda
21.9.    
Kajzerica1(pšenica)
Maslo7 IK
Jagodni džem Kakav7
Breskev
Goveji golaž1(pšenica) EKO
Polenta
Sezonska solata s paradižnikom12
Naravna limonada
Četrtek  
22.9.  
Polbeli kruh1(pšenica)
Aljaževa salama
Sir7
Sveža paprika
Hibiskus čaj z medom
Domača bučkina juha z bučnimi semeni1(pšenica)7
Pečen piščanec
Mlinci1(pšenica),3
Rdeča pesa12  
Petek  
23.9.
Črni kruh1(pšenica) EKO
Čokoladni namaz7,8(lešniki)(sled.1,6)
Mleko7 IK
Grozdje
Cvetačna juha s proseno kašo1(pšenica),7
Krompirjeva musaka7,3 IK
Kitajsko zelje12

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Sloveniji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)