
DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 12.9 | Šolska pica EKO 100% naravi sok Ringlo | Makaronovo meso1(pšenica) Sezonska solata s koruzo12 Nektarina |
Torek 13.9. | Navihanček vanilija1(pšenica),3,7 Mleko7 Breskev | Piščančji paprikaš1(pšenica) Dušen riž Zelena solata s paradižnikom |
Sreda 14.9. | Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3 Kefir7 EKO Hruške ŠSZ | Ribja domača rolada1(pšenica),4,3 Šopska solata7,12 100% naravni sok |
Četrtek 15.9. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Suha salama Sir7 Sveža paprika 100% naravni sok | Krompirjev golaž 1(pšenica) EKO Hrenovka Ovsena žemljica1(pšenica, rž) Banane |
Petek 16.9. | Ajdov kruh z orehi 1(pšenica),8(orehi) Rezina sira7 Češnjev paradižnik 100% naravni sok | Gratinirane palačinke1(pšenica)3,7 Mešani kompot Slive |
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih