DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
12.9
Šolska pica EKO
100% naravi sok
Ringlo
Makaronovo meso1(pšenica)
Sezonska solata s koruzo12
Nektarina
Torek  
13.9.
Navihanček vanilija1(pšenica),3,7
Mleko7
Breskev
Piščančji paprikaš1(pšenica)
Dušen riž
Zelena solata s paradižnikom
Sreda  
14.9.  
Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3
Kefir7 EKO
Hruške ŠSZ
Ribja domača rolada1(pšenica),4,3
Šopska solata7,12
100% naravni sok
Četrtek  
15.9.
Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Suha salama
Sir7
Sveža paprika
100% naravni sok
Krompirjev golaž 1(pšenica) EKO
Hrenovka
Ovsena žemljica1(pšenica, rž)
Banane
Petek  
16.9.
Ajdov kruh z orehi 1(pšenica),8(orehi)
Rezina sira7
Češnjev paradižnik
100% naravni sok
Gratinirane palačinke1(pšenica)3,7
Mešani kompot
Slive

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 370 obiskov, današnjih obiskov 1)