DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
12.9.  
Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3
Skuta s podloženim sadjem7
Nektarina
Česnova juha s kruhovimi kockami1(pšenica),7
Mesno zelenjavna rižota1(pšenica)
Zelena solata s paradižnikom12
Torek
13.9.
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)
Suha salama
Kisla smetana7
Sveža paprika
100% jabolčni sok
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki z papriko1(pšenica),3 EKO
Pire krompir7 IK
Lubenica
Sreda
14.9.    
Ovseni kruh(pšenica, oves)EKO
Tunin namaz 4,
Češnjev paradižnik ŠSZ
Sadni čaj z limono
Fižolova juha1(pšenica)
Slivovi cmoki1(pšenica),3,7
Jabolčna čežana
Četrtek  
15.9.  
Kajzerca1(pšenica)
Topljeni sir7
Korenček
Planinski čaj z medom in limono
Boranija1(pšenica)
Polbeli kruh1(pšenica)
Pirina jabolčna pita1(pšenica) 7,3
100% sadni sok razredčen z vodo
Petek  
16.9.
Polnozrnata štručka1(pšenica)  
Hrenovka
Gorčica10
100% sadni sok
Domača porova juha1(pšenica) ,7
Piščančja nabodala
Popečen krompir z papriko
Zeljna solata z fižolom12 EKO

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Sloveniji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)