DAN MALICA  KOSILO
Ponedeljek 13.6.Mlečni riž7
Kakavov posip
Banana
Frutabela1(pšenica, ječmen, ),7,sled.5,8,6
Kostna juha z ribano kašo1(pšenica),3,9
Mesna rižota  iz treh žit1(ječmen, pira)
Paradižnikova solata EKO12
Torek 14.6. Rženi kruh EKO1(pšenica, rž)
Pašteta Argeta
Češnjev paradižnik
Jabolčni sok
Gobova enolončnica1(pšenica) 
Ajdovi žganci
Domač puding1(pšenica),7
Sreda 15.6. Mlečni kruh1(pšenica),7
Domač jogurt Krevh*7
Češnje ŠSZ 
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki*1(pšenica),3
Pire krompir7
Jagode*
Četrtek 16.6. Ovseni kruh EKO1(pšenica, oves)
Suha salama
Sveža paprika
Zeliščni čaj z medom in limono
Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9
Svinjski zrezki v naravni omaki1(pšenica)
Dušeni riž z zelenjavo
Zelena solata s koruzo EKO12
Petek 17.6.Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi)
Rezina sira7
Sveži korenček
Sadni čaj z limono 
Fižolova juha z grisini1(pšenica),7
Paniran oslič1(pšenica),3,4
Testeninska zelenjavna solata1(pšenica),3

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost 

EKO/BIO ekološka vzreja, ekološka pridelava

ŠSsadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9.listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)