Na delovno soboto, 23. aprila smo v četrtem razredu izvajali dejavnosti, namenjene mednarodnemu dnevu zdravja. Za svoje zdravje smo poskrbeli z različnimi aktivnostmi. Zjutraj smo začeli s pripravo zdravega zajtrka. Narezali smo raznoliko sadje na majhne koščke, iz katerih smo kasneje pripravili sadne kanapeje in napitke. Bili so tako lepi na pogled, da nam je bilo kar malo žal, da smo vse to kasneje pospravili v naše (že lačne) želodce. 

V kvizu smo preizkusili svoje znanje o skrbi za zdravje. Ugotovili smo, da znamo (vsaj teoretično) kar dobro poskrbeti za ta zaklad, ki je najpomembnejši v naših življenjih.

Seveda smo poskrbeli tudi za naše gibanje. Vsak po svojih zmožnostih smo na šolskem igrišču odtekli razdaljo 600 m.

Po okrepčilni malici smo se odpravili še na sejem sadik, ki ga vsako leto pred Poslovnim centrom Lopan pripravi Turistično društvo Mislinja. Dobro smo si ogledali, katere vrst sadik prodajajo, povonjali dišeča zelišča in se zopet malo okrepčali s prigrizki in zeliščnimi čaji, ki so jih nam sejemski ponudniki ob našem obisku prijazno ponudili.

Ob povratku smo pred našo šolo opazili, da naše cvetlične grede potrebujejo nekaj naše nege. Populili smo ves plevel, da bodo rastline lažje rastle in krasile našo okolico.

Tako smo utrujeni in zadovoljni zaključili našo delovno soboto.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)