DAN MALICA  KOSILO
Ponedeljek 
28.3.
Mesno sirni burek1,7,3,sled.6,8,11
LCA jogurt7
Hruška
Kostna juha z zakuho1,3,9
Makaronovo meso1,3
Zelena solata s fižolom12 
Torek 
29.3. 
Mešani kruh1
Kokošja pašteta Argeta
Kisle kumarice12
Zeliščni čaj z medom in limono
Piščančja obara z žličniki1,3
Jabolčna pita1,3,7
100% naravni sok
Sreda 
30.3. 
Koruzni kruh1
Sirni namaz7
Sveža paprika
Sadni čaj z medom in limono
Cvetačna  juha z ajdovo kašo1,7
Pečen losos4
Koruzna polenta
Mešana solata s koruzo 12
Četrtek 
31.3. 
Rženi kruh1
Kisla smetana7
Suha salama
Sadni čaj z medom
Jabolka 
Pečenica
Matevž7
Praženo kislo zelje1
Limonada
Petek 
1.4.
Polnozrnat francoski rogljiček1,7,3,sled.6,8,11
Smoothi
Sojini/zelenjavni polpeti1,3,6
Kuskus z zelenjavno prilogo1
Kitajsko zelje s krompirjem12
Melona

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)