DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
21. 3.
Hot-dog štručka1
Hrenovka
Gorčica10
Sadni čaj z medom
Sirova juha z grisini7,1
Testenine s šunko in jajčko1,3
Mehka solata s paradižnikom12  
Torek  
22. 3.  
Krof z marmelado1,3,7
Mleko7
Jabolko
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1
Pire krompir7
Skuta s podloženim sadjem7
Sreda  
23. 3.  
Mlečni kruh1,7
Bio kefir z okusom7
Banana
Fižolova juha z zvezdicami1,3
Rižev narastek3,7
Jagodni kompot
Četrtek  
24. 3.  
Ovseni kruh1
Domač tunin namaz4,7
Kislo zelje
Zeliščni čaj z limono in medom
Puranji trakci v smetanovi omaki1,7
Koruzni njoki1,3,12,sled.7,8,10,11
Zelena solata s fižolom12
100% naravni sok
Petek  
25. 3.
Ajdov kruh1
Rezina sira7
Olive12
Sadni čaj z limono
Šolski bograč (EKO junetina)1
Pirina žemljica1
Sadna solata s smetano7

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 362 obiskov, današnjih obiskov 1)